Staalconstructies: ontwerp, productie en montage

Neco Staalbouw ontwerpt, produceert en monteert staalconstructies voor de utiliteits- en industriebouw, (petro)chemie, en de droge en natte infrastructuur. Onze opdrachtgevers zijn naast aannemers, industrie en overheden ook architecten en ingenieursbureaus.

Projecten kunnen van ontwerp tot oplevering, geheel in eigen beheer worden uitgevoerd.

Productiecapaciteit

We beschikken over een modern ingerichte werkplaats van ruim 5.000 m2, waar de gehele productie van alle zaag-, las-, boor-, pons- en toog / zeegwerkzaamheden kan worden uitgevoerd.

  • Bouw
  • Infrastructuur
  • Machinebouw
  • Engineering
  • Montage
  • RVS / Aluminium

Meer informatie?
Bel 0545 29 19 09 of stuur ons een e-mail

Montage

Vakkundige montage vormt bij Neco veelal een logisch onderdeel van een project. Compleet uitgeruste montageploegen kunnen complexe klussen op locatie uitvoeren. De kennis en ervaring binnen ons kraanbedrijf is hierbij een duidelijk voordeel. Zowel in onze werkplaats als op de montagelocaties staat veilig werken voorop.

Kwaliteit (volgens de NEN-EN 1090 norm)

NEN-EN 1090 is sinds juli 2014 de Europese norm voor (dragende) staal- en aluminiumconstructies. In de NEN-EN 1090 norm staan alle eisen genoemd waaraan een staal- en aluminiumconstructie moet voldoen: van personeel en machines tot basisproducten, conservering en (eind)controle.

NEN-EN 1090 norm, staalconstructies met CE-markering

Staal- en aluminiumconstructies van Neco kunnen voorzien worden van een CE-markering. Om een CE markering te mogen aanbrengen moet een staal- en aluminiumconstructiebedrijf beschikken over een gecertificeerd FPC (Factory -certificaat op basis van NEN-EN 1090. Met een NEN-EN 1090 certificaat kan een producent aantonen aan alle eisen te voldoen en mag hij de CE-markering op zijn producten aanbrengen.

In de NEN-EN 1090-1 is de CE-markering voor staalconstructies geregeld. In de EN 1090-2 staan alle technische eisen genoemd waaraan een staalconstructie moet voldoen. Deze norm is zeer uitgebreid. Van de basisproducten tot aan de conservering zijn alle eisen voor (dragende) staalconstructies vastgelegd.

CE-markering

CE is geen keurmerk of certificaat, maar een verklaring van de fabrikant dat de producten voldoen aan alle constructieve eisen die in de relevante productnorm (NEN-EN 1090) gesteld worden.

Staalbouw projecten

Meer informatie?
Bel 0545 29 19 09 of stuur ons een e-mail