Staalbouw specialisten

Neco Staalbouw is, met ruim 50 jaar ervaring, specialist in ontwerp, productie en de montage van constructies in aluminium, RVS en diverse kwaliteiten staal.

Constructies voor de utiliteits- en industriebouw, (petro)chemie, en de droge en natte infrastructuur. Onze opdrachtgevers zijn naast aannemers, industrie en overheden ook architecten en ingenieursbureaus.

Voor alle projecten is er één verantwoordelijk aanspreekpunt voor voorbereiding, planning en kwaliteit. Korte communicatielijnen en snelle besluitvorming, ook als het gaat om omvangrijke projecten.

Een dynamische en professionele partner voor een vakkundige en efficiënte uitvoering van engineering, productie en montage van (middel-)zware staalconstructies.

NEN EN 1090-1 en CE-markering van Neco staalconstructies

Vanaf 1 juli 2014 moeten alle onderdelen van een (dragende) staal- en aluminiumconstructie zijn voorzien van een zogenaamde CE-markering. Met de CE-markering verklaart de producent dat aan alle constructieve eisen (volgens de NEN-EN 1090 norm) is voldaan. De CE-markering geldt niet alleen voor de staal- en aluminiumconstructie als geheel, maar ook voor alle samenstellende onderdelen.

Neco is door certificerings instanties Aboma en DVS ZERT getoetst en goed bevonden. Neco voldoet hiermee aan zowel de eisen gesteld in de NEN-EN-ISO 9001 als de NEN-EN-1090 voor staal- en aluminiumconstructies.

Kwaliteit staal- en aluminiumconstructies

Staal- en aluminiumconstructies van Neco kunnen voorzien worden van een CE-markering. RVS vormt hierbij een onderdeel van de “staalconstructies”. Neco levert daarmee staal- en aluminiumconstructies met aantoonbare kwaliteitsborging volgens NEN-EN-1090. Neco heeft daarmee een kwaliteitsslag geleverd om klanten nog beter te kunnen bedienen. Het ISO certificaat is tevens een flinke versteviging van onze basis bedrijfsvoering, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

Neco Staalbouw is tevens VCA** gecertificeerd.

Kwaliteit in lassen

Sinds jaar en dag verwerkt Neco vele staalsoorten, RVS en aluminium in haar constructies. Bij de productie hiervan vormt lassen een essentieel onderdeel.
Na een gedegen opleiding (veelal met Neco als leerplek), volgt de praktijkervaring aangevuld met in- en externe cursussen. Het resultaat hiervan is vakmanschap!

Om ons vakmanschap aantoonbaar te houden beschikken veel van onze lassers over 1 of meer lasserkwalificaties, onder andere voor 10CrMo9.10, S355, RVS en aluminium. Hierdoor kan Neco vele materialen gekwalificeerd lassen.

Vele opdrachtgevers maken hier reeds decennialang gebruik van.

Naast dagelijkse inspectie van het laswerk (intern), wordt extern onze laskwaliteit gecontroleerd door onder andere Element Materials Technology (voorheen Schielab). Naast halfjaarlijkse controle van lasrapporten, worden elke 2 jaar proefstukken gelast om behoud van de vaardigheden aan te tonen.

Onlangs is Hans Vergunst van Element hiervoor weer naar Neede afgereisd voor de verlenging van de kwalificatie van een aantal van onze lassers.
Na controle op de lasprocedure heeft hij de proefstukken meegenomen voor nader onderzoek, onder andere radiografisch (door Applus-RTD).

Na de positieve beoordeling zijn de resultaten vastgelegd bij DNV* en zijn de bijbehorende certificaat afgegeven en/of verlengd.

* DNV (Det Norske Veritas) is an independent foundation with the purpose of safeguarding life, property, and the environment.

Meer informatie?
Bel 0545 29 19 09 of stuur ons een e-mail